Τρίτη, Απριλίου 7

Τμήμα Ζωγραφικής


Λίγα λόγια για το Παιδικό Τμήμα Ζωγραφικής
Το Παιδικό Τμήμα Ζωγραφικής του Εκπολιτιστικού Συλλόγου Γυναικών Αχαράβης ιδρύθηκε  το 2011 και αποτελεί μια από τις τελευταίες δράσεις του Συλλόγου μας. Στα πλαίσια των μαθημάτων διδάσκεται κατά κύριο λόγο ζωγραφική αλλά και χειροτεχνίες με χαρτόνια, πηλό και ποικίλα υλικά, χριστουγεννιάτικες, πασχαλινές, αποκριάτικες κι άλλες εποχιακές κατασκευέςεικονογραφήσεις παραμυθιών και γενικότερα... ό, τι προκύψει από την ανεξάντλητη  φαντασία και τη διάθεση των μικρών μαθητών.
Τα έργα των παιδιών παρουσιάζονται στην ετήσια εκδήλωση του τμήματος. Το 2014 πραγματοποιήθηκε ημερήσια εκδρομή στο Παράρτημα της Εθνικής Πινακοθήκης Κέρκυρας, στην Κορακιάνα, όπου τα παιδιά ήρθαν σε επαφή με τους μεγάλους δημιουργούς της χώρας μας. Το τρέχον έτος θα πραγματοποιηθεί στη Δημοτική Πινακοθήκη Κέρκυρας, στα Ανάκτορα, έκθεση ζωγραφικής με έργα των παιδιών, με θέμα "Επιστροφή των Μαρμάρων του Παρθενώνα", η οποία θα δώσει την ευκαιρία στα παιδιά να εντρυφήσουν σε πιο σύνθετα θέματα πολιτισμού.
Τα μαθήματα παραδίδει η ζωγράφος κα Δήμητρα Κληρονόμου

ΣΥΝΤΟΜΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ
Η Δήμητρα Κληρονόμου γεννήθηκε στους Καρουσάδες της ΒΔ Κέρκυρας.
Τα πρώτα της μαθήματα στη ζωγραφική, τα έλαβε το 1999 από τον καταξιωμένο ζωγράφο Μάρκο Μπάνο, στην Κέρκυρα. Από το 2001 έως και το 2008, όποτε και τελείωσε με επιτυχία της σπουδές της, φοίτησε στη Καλλιτεχνική Σχολή Κέρκυρας δίπλα σε καθηγητές αναγνωρισμένων δεξιοτήτων όπως ο ζωγράφος Σπύρος Αλαμάνος και η γλύπτρια Εύα Καρύδη. Επίσης, παρακολούθησε μαθήματα ακουαρέλας με την ακουαρελίστα Νάταλι Κωνστάντη. Το 2014 ξεκίνησε νέες σπουδές στο  London Αrt College για το  Drawing and Painting Diploma με καθηγητή τον ζωγράφο Paul Weaver
Είναι μέλος της ΕΙΚΕ, του ομίλου UNESCO Piraeus and Island, της Portrait Society of America, του ΔΗΠΕΘΕ Κέρκυρας και πρώην μέλος του Θεάτρου του Ιονίου, όπου παρακολούθησε μαθήματα κλασικού θεάτρου. Από το 2002 έως και σήμερα, έχει λάβει μέρος σε πολλές εκθέσεις, ατομικές και ομαδικές. Έχει τιμηθεί με έπαινο από το Φιλολογικό Σύλλογο Παρνασσός για το έργο της "Γυναίκα Στο Φως".  Επίσης το 2008 βραβεύτηκε από το Σύλλογο Ελλήνων Λογοτεχνών στο πλαίσιο του θεσμού ¨Τιμούμε τους Δημιουργούς¨
Έργα της υπάρχουν στο αμερικανικό περιοδικό ¨Dictionary of Αrtist¨, στο βιβλίο του Χ. Κορφιάτη ¨Κέρκυρα απ’ όπου Χαράζει ως όπου Βυθά¨, στη Κερκυραϊκή Πινακοθήκη καθώς και σε ιδιωτικές συλλογές.
 Επιπλέον πληροφορίες στην ιστοσελίδα της www.klironomou.com